Mastomatic2

Animatie laten maken

Animatie laten maken

Animatie is iets wat jou bedrijf naar het volgende niveau kan tillen. Je kent ze wel, het zijn de getekende filmpjes die je op tv ziet. Deze filmpjes proberen meestal om een bepaalde boodschap over te brengen aan een persoon. Bij sommige bedrijven worden ze intern gebruikt maar de animaties zie je toch echt voornamelijk terug op de tv. Dit komt omdat zo de reclame amuserender zal zijn. Mensen kijken tenslotte liever naar een animatie dan naar een normale reclame. Het heeft dus echt wel zijn voordelen om gebruik te maken van een animatie.

Er is heel veel keus

Het leuke van animaties is dat er heel erg veel soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Dan hebben we het niet alleen over de stijl van de tekeningen. Je kunt wel de illustratie zelf veranderen, dit is heel goed mogelijk zelfs. Denk dus bijvoorbeeld aan een oudere stijl van tekeningen voor een antiek bedrijf. Een modern bedrijf zal sneller gebruik maken van strakkere vormen en tekeningen. Het is dan ook leuk om hier een beetje mee te spelen, het uiteindelijke werk hangt af van het soort bedrijf dat je probeert te promoten.

De voice over zal gemaakt worden

De voice over is de stem die alles gaat vertellen. Ook hier heb je heel erg veel keuze in, de voice over moet namelijk wel bij de animatie passen. Je kunt geen oude herenstem gebruiken voor een hip kledingmerk, en je kunt geen peuter gebruiken om reclame voor de bank in te laten spreken. Het animatiebedrijf zal je hier bij helpen. Zij hebben vaak een selectie van stemmen die geschikt zijn voor deze animatie. En als je het achteraf gezien nu nog niet leuk vindt dan kun je altijd nog wisselen. Misschien vindt je het zelf wel heel leuk om het in te spreken, dan kan dat ook nog altijd natuurlijk.

Het spreekt jongeren aan

Jongeren zijn al gauw verveelt als er iets op tv is. Dit is logisch, waarom zou een kind zijn tijd vergooien aan een of andere irritante reclame met een saaie stem die iets verteld? Precies dit werkt dus niet. Een animatie daarentegen werkt vele malen effectiever. Door de animatie zal je de kinderen kunnen interesseren. Als dit dan ook de doelgroep is waar je je op richt dan kan een animatie een grote rol spelen in het bedrijf.

Het bericht wat je wilt vertellen

Het geschreven script is eigenlijk het belangrijkste voor de animatie. Dit is ook wel de tekst die verteld moet worden aan de kijker, het is de boodschap die je over wilt brengen. Waarom moet deze goed zijn dan? Aan de hand van het script schrijven ze een storyboard. Dit is een klein stripverhaaltje, dan weet je hoe alles er nu eigenlijk uit gaat zien. Zorg dus dat je alles er op hebt staan wat je wilt vertellen, het achteraf nog toevoegen is namelijk vrijwel onmogelijk.

Een animatie bespaart tijd

Goed, je hebt nu alle mooie dingen van de animatie wereld gezien. Waar we nog niet zo heel erg op in zijn gegaan zijn de voordelen van een animatie. Zo zorgt een animatie er voor dat je heel wat tijd kunt besparen. Als je niet alles zelf hoeft te doen bespaar je al deze tijd, deze kun je mooi in je eigen bedrijf stopen. Ook neemt het een hoop stress weg door het werk uit handen te geven aan een bedrijf. Je weet namelijk dat zij weten wat ze doen en dat zij er een goed filmpje van maken. Zo kun je met een gerust hart gaan slapen. Het kan natuurlijk zijn dat je nog vragen hebt over animatie laten maken of over het inschakelen van een animatiebureau.

Comments are closed.