Mastomatic2
Image default
Computers / Open Source

Een nieuwe auto kopen

Ben je van plan een nieuwe auto te kopen, dan is de vraag of je dit gaat doen bij een autobedrijf of een particulier.

 

Leuk! Je gaat een nieuwe auto kopen. Let er dan wel op dat de auto wel in orde is. Om een auto te controleren hoef je geen automonteur te zijn. Het is gewoon goed opletten en

 

Ben je van plan een auto te kopen, dan hebben wij een aantal handige tips voor je. De tips zijn bruikbaar voor beginners en gevorderden. Iedereen heeft er dus iets aan!

 

Eerst je eigen auto verkopen

Heb je een auto en wil je daar vanaf? Is de auto te klein geworden, toch niet zo luxe als je eigenlijk wenst of zitten er dure reparatie of onderhoudskosten aan te komen? Dan is verkopen een goed plan. Verkopen kan op veel verschillende manieren. Zo kun je hem verkopen via een autoveiling, advertentiesite en inruilen. Mogelijkheden genoeg. Wil je snel van je auto af dan is een autoveiling de snelste manier. Daar kun je namelijk binnen 1 dag je auto verkopen aan een erkend autobedrijf. Mogelijk krijg je er iets meer voor terug wanneer je de juiste kandidaat vindt bij een advertentiesite, maar je moet er wel rekening mee houden dat dit een stuk meer tijd kost. Inruilen is altijd ook nog een optie. Inruilen kost je wel veel geld omdat je er een stuk minder voor terug krijgt.

 

Je nieuwe auto, welke wordt het?

Ben je er al uit welke auto het gaat worden? Waarschijnlijk weet je in ieder geval wel wat voor soort auto het gaat worden. Met het soort bedoelen we een hatchback, een station, een terreinwagen (SUV), een cabrio, en ga zo maar door. Daarna weet je wellicht wel welke brandstof het moet worden. Elektrische auto’s worden steeds populairder maar daar moet je wel rekening houden dat de onderhoudskosten flink kunnen oplopen. Het accupakket kan namelijk zeer duur uitvallen. Diesel en benzine worden het meest gekozen. LPG wordt ook steeds meer in trek. Ga je veel kilometers maken dan kan diesel en LPG aantrekkelijk zijn. Op internet kun je eenvoudig uitrekenen welke het meest geschikt voor je is.

 

Vaste lasten

De maandelijkse vaste kosten zijn voor veel mensen ook een belangrijk ding. Goedkoop rijden is één maar de maandelijkse kosten is ook niet onbelangrijk. Wat je moet weten is dat een auto op diesel meer kost in de wegenbelasting dan een auto op benzine of op gas. Hoe zwaarder de auto, hoe duurder de wegenbelasting, en dat geldt voor iedere auto, dus ook op benzine, gas of diesel. Wil je maandelijks dus goedkoop uitzijn dan kun je het beste een lichte auto kopen. Ook de wegenbelasting kun je eenvoudig online uitrekenen. Google maar eens naar ‘wegenbelasting’. Zo kom je op de site van de belastingdienst uit waar je de handige rekentool tegenkomt.