Mastomatic2
Image default
Computers / Open Source

Het beeldscherm van mijn computer flikkert. Wat kan ik hieraan doen?

Draait je computer op Windows 10 en heb je na het opstarten last van een flikkerend scherm? Heel vervelend, maar gelukkig kun je dit probleem prima zelf oplossen. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

De oorzaak van het probleem

De precieze oorzaak van een flikkerend scherm is niet geheel duidelijk, maar wat we wel weten is dat het zich vooral voordoet bij computers die begonnen met Windows 7 en die nu op Windows 10 draaien en waarop ook de software van Norton is geïnstalleerd.

Een test vooraf uitvoeren

Weet je niet zeker of je echt met dit probleem te maken hebt? Voer dan eerst even een test uit. Ga na of het beeldscherm van je computer begint te flikkeren op het moment dat het bureaublad verschijnt. Als dat zo is, kun je dit stoppen door de toetsen ‘Ctrl + Alt + Del’ tegelijk in te drukken. Als het goed is, stopt het flikkeren meteen en ga je door het naar het volgende scherm.

De eenvoudige oplossing

In sommige gevallen ben je al van het flikkerende scherm af na het doorlopen van een aantal eenvoudige stappen. Die stappen beginnen bij het tegelijkertijd ingedrukt houden van de toetsen ‘Ctrl + Alt + Del’. Die toetscombinatie opent een menu met opties als ‘Computer vergrendelen’, ‘Afmelden’ en ‘Taakbeheer’. Hou nu de Shift-toets ingedrukt en herstart Windows zonder deze los te laten. Heb een beetje geduld en wacht tot er weer een menu verschijnt met meerdere opties. Kies nu voor:

  • Problemen oplossen;
  • Geavanceerde opties;
  • Opstartinstellingen.

Klik op ‘Opnieuw opstarten’. Na het opnieuw opstarten verschijnt er weer een menu met meerdere opties. Druk nu de F4-toets in. Hiermee wordt de veilige modus ingeschakeld. Windows 10 wordt nu in de veilige modus opgestart. Meestal flikkert het beeldscherm in de veilige modus niet meer. Start tot slot je computer helemaal opnieuw op. Als het even meezit, ben je nu van het probleem van het flikkerende scherm af.

Niet? Dan is er nog één andere mogelijkheid.

De complexe oplossing

De complexe oplossing begint hetzelfde als de eenvoudige oplossing. Hou de toetsen de toetsen ‘Ctrl + Alt + Del’ tegelijk ingedrukt. Die toetscombinatie opent een menu met opties als ‘Computer vergrendelen’, ‘Afmelden’ en ‘Taakbeheer’. Hou nu de Shift-toets ingedrukt en herstart Windows zonder deze los te laten. Heb een beetje geduld en wacht tot er weer een menu verschijnt met meerdere opties. Kies nu voor:

  • Problemen oplossen;
  • Geavanceerde opties;
  • Systeemherstel.

Maak nu gebruik ‘Systeemherstel’ om Windows terug te zetten naar een eerder gemaakt herstelpunt. Ga niet verder terug dan stikt noodzakelijk.

Hulp van een deskundige

Ben je niet zo technisch en vind je het daarom een beetje eng idee om zelf aan je computer te ‘sleutelen’? In plaats van je handige oom of neefje in te schakelen en naar je computer te laten te kijken, weten wij iets beters. Ga met je computer onder je langs bij een bedrijf gespecialiseerd in computerreparatie in Amsterdam. De deskundigen daar helpen je met alle plezier verder. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/