Mastomatic2
Image default
Home and Garden

Kinderbed aanschaffen? Handige tips

Als ouder wil je een leuk en veilig bed voor je kinderen kopen. Al snel kom je erachter dat er een groot aanbod is in kinderbedden. Hoe ga je de juiste keuze maken? Als je verder leest worden een paar punten aangegeven waar je op moet letten. Ook worden er handige tips meegegeven.

Veiligheid

Het belangrijkste is dat je kind veilig in zijn of haar bed kan slapen. Als je een stapelbed of hoogslaper koopt, zorg dan ook dat er een hekje aan vast zit, zodat je kind er niet uit kan vallen. Ook is het handig om te kijken naar hoe het bed in elkaar zit. Als het veel hoeken heeft dan kan jouw kind daar ook zich tegen stoten. Ook is het handig om te kijken hoe de schroeven bijvoorbeeld zijn wegwerkt. Kijk bij de aankoop van een bed ook naar de handleiding, hier kan je tot verschillende inzichten komen.

Ruimte

Je moet als ouder weten hoeveel ruimte er is in de slaapkamer. Door een groot bed te kopen kan dit misschien een te grote ruimte in beslag nemen. Jouw kind ziet de slaapkamer als zijn of haar plekje en wil ook ruimte hebben om daar te spelen. Heb je geen grote slaapkamer voor je kind, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Zo kan je een hoogslaper aanschaffen en zo de ruimte creëren onder het bed. Ook kan je een opbergbed aanschaffen. Door een bed te kopen met opbergruimte kan je daar speelgoed, kleding en andere spullen kwijt.

Budget

Niet iedere ouder heeft evenveel geld of wil evenveel geld uitgeven. Er zijn veel verschillende kinderbedden te krijgen in verschillende prijzen. Ga voor jezelf eerst na hoeveel je wilt uitgeven aan een nieuw bed. Als je dat gedaan hebt is het goed te kijken naar aanbiedingen of bedden die uit de collectie zijn. Je moet wel oppassen voor sommige goedkope bedden die worden aangeboden. Veel bedden zijn heel goedkoop, maar dat komt omdat je alleen het bed frame koopt en niet het matras en andere accessoires erbij. Het liefst koop je een volledige set en ben je direct klaar.

Uitvoeringen

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van kinderbedden. Zo kan je een prinsessen bed krijgen of een ander bed van een superheld. Dit klinkt vaak leuk, en je kind wil dit vaak ook graag, alleen helaas is het ook vaak het geval dat je kind en misschien jij zelf snel op uitgekeken is. De tip is om een neutraal leuk bed te kopen. Je kan de rest van de slaapkamer ook inrichten met andere accessoires van superhelden of prinsessen. Vaak bespaar je ook geld als je niet de bepaalde merken en helden wil kopen.

Comfort

Als laatste is het ook goed om te kijken naar het ligcomfort van het matras en het bed. Uiteindelijk moet jouw kind ook de benodigde nachtrust krijgen. Het bed kan mooi zijn, veilig zijn, niet veel ruimte in beslag nemen en goedkoop zijn, maar als het niet lekker ligt werkt het ook niet.