Mastomatic2
Image default
Computers / Open Source

Noodzakelijke programma’s? Zorg voor een geldige licentie!

Het is voor sommige mensen erg lastig te bepalen welke licentie nu echt noodzakelijk om alle nodige werkzaamheden uit te voeren. Het is eigenlijk altijd afhankelijk wat voor soort werkzaamheden je doet en wat voor programma’s je hierbij gebruikt. Schaf je het gehele pakket aan of kies je voor een specifieke licentie?

Ga voor het noodzakelijke programma!

Wanneer je een beperkt budget hebt en toch voorzien wilt zijn van een geldige licentie is het goed om echt daadwerkelijk alleen de noodzakelijke licenties aan te schaffen. Wanneer je een compleet pakket aanschaft is de kan groot dat je hierbij veel geld betaald voor een programma wat je niet of nauwelijks gaat gebruiken. Dat is natuurlijk erg zonde, want dit geld kan je goed gebruiken voor andere zaken. Het is dan ook goed om van tevoren eerst in kaart te brengen welke licentie je nu daadwerkelijk nodig hebt. Het is natuurlijk erg zonde van je geld als je een licentie gaat aanschaffen die je uiteindelijk niet gaat gebruiken. Denk hierbij dan vooral na welke programma’s je momenteel gebruikt en ook dagelijks, wanneer je tweemaal in het jaar gebruikt maakt van een bepaald programma dan kan je jezelf afvragen of het, het waard is om hier geld aan te besteden. Breng daarom voor jezelf in kaart welk programma je nu echt wilt gebruiken, is dit bijvoorbeeld office 2016 of niet?

Windows, office of toch iets anders?

Als je gebruikt maakt van de programma’s van windows dan heb je hier behoorlijk wat verschillende varianten in, maar welke versie of variant is nu echt gebruiksvriendelijk voor jou? Om hierachter te komen moet je en kan je eigenlijk niet anders dan de verschillende versies uit proberen. Hierdoor kom je erachter of er in grootte lijnen verschillen zijn of dat het echt een kwestie van details is. Weet jij bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een office 2016 licentie of een office 2013 licentie? Tuurlijk de ene variant is nieuwer, maar is er verder nog een groot verschil? Vergelijk goed en zorg er altijd voor de je voldoende informatie hebt zodat je daadwerkelijk weet wat je er allemaal mee kunt doen. Doe je dit niet, dan kan de teleurstelling achteraf groot zijn.

https://softwarelicense4u.com/nl/