Mastomatic2
Image default
Computers / Open Source

Op zoek naar een plotter?

Repromat is dé specialist in printers- en scanners. Ze hebben dus ook een plotter voor u! Repromat heeft een groot assortiment dat uiteen reikt van grootformaat printers tot scanners tot snij- en vouwsystemen. De showroom van dit bedrijf ligt gevestigd in de Meern en u kunt daar op afspraak langskomen om alles eens met je eigen ogen te bekijken. Dat is misschien wel zo handig met een aankoop van iets zoals bijvoorbeeld een plotter. Daarbij krijgt u natuurlijk ook uitgebreid advies.

Wat is een plotter eigenlijk?

Een plotter is eigenlijk een printer, iets wat eigenlijk iedereen kent en veel mensen ook thuis hebben staan. Dat is met een plotter wel anders, dat is namelijk een printer die door professionals gebruikt worden. Een plotter wordt vooral gebruikt bij CAD-toepassingen (Computer Aided Design). Denk aan bouwtekeningen/andere technische tekeningen op groot formaat. Het voordeel van zo’n grote tekening is dat alles tot in detail erop kan worden gezet, en zo overzichtelijk mogelijk. Vroeger verschilde de technische mogelijkheden tussen een ‘gewone’ printer en een plotter best een hoop, maar tegenwoordig gebruiken zo voor een groot deel dezelfde technieken. Toch is een plotter niet iets wat iedereen thuis heeft, laat staan gebruikt. Eigenlijk is het dus niet zo gek dat niet iedereen weet wat een plotter is. Mocht je wel zo’n printen nodig hebben maar niet alles er van af weten, kun je zoals al eerder aangegeven langsgaan in de showroom voor advies. Of neem op een andere manier contact op.

Een snijplotter

Naast de gewone plotter die print in grote formaten, is er ook nog iets als een snijplotter. Mocht het formaat van uw print niet het gewenste formaat zijn, wat erg vervelend kan zijn, biedt de snijplotter daarvoor de oplossing! Deze kan namelijk het formaat van uw prints aanpassen (logischerwijs alleen kleiner) naar het exacte formaat dat u wilt, super handig dus!

Maar u kunt zo’n snijplotter ook voor andere snijwerkzaamheden gebruiken, denk aan plakplaatjes of verpakkingen van allerlei soorten producten. Op zo’n groot papier kunnen er dan een hele hoop tegelijk uitgesneden worden, wat natuurlijk een hoop tijd bespaart.