Mastomatic2
Image default
Computers / Open Source

Ripple cryptocurrency, wat is het en hoe koop ik het? Een aantal tips.

Ripple aanschaffen is op de dag vandaag nog steeds risicovol, stel dat je 1000 euro investeert in Ripple. De waarde voor deze cryptomunt staat momenteel op 1,50. Dat zou betekenen dat je 350 stuks Ripple’s zou bezitten. De afgelopen dagen heeft de koers een daling gemaakt, en niet zomaar eentje. Het is namelijk een hele sterke daling. De prijs is op weg om te zakken naar 1 euro.

Is verkopen de reden om nog winst te maken op de koers?

Het antwoord is kort en simpel, NEE. Stel dat je nu al je ripple’s zou verkopen, dat zou betekenen dat je een harde verlies zou maken. Stel dat je de volgende dag weer inlogt op een cryptocurrency exchange en ziet dat de koers weer een stijging heeft gemaakt van zeker 80%. Je ripple’s heb je al verkocht en je hebt alleen maar verlies gemaakt. Balen.

Wat moet je dan doen?

Als je een beetje slim bent, accepteer je dat de koers laag is en je huidige investering niet meer hetzelfde waard is. Je wacht rustig en geduldig af tot de koers weer een stijging maakt zodat je dan je munten kunt verkopen.

Hoe kun je cryptocurrency als Ripple (XRP) kopen?

Het kopen van deze munt is niet moeilijk, je kunt via Google en andere zoekmachines bekijken welke websites dit aanbieden. Let wel op: Er zit een verschil tussen deze aanbieders, zo zijn sommige aanbieders “CFD” handelaars en andere zijn handelaars. Ons voorkeur gaat uit om dat bij een handelaar te doen, deze kopen op grote schaal munten als Ripple in om deze tegen een kleine marge weer te verkopen. Een goed voorbeeld hiervan is te zien op de website https://www.koers-ripple.nl, via deze website kun je de waarde van Ripple bekijken en eventueel ook een aanbieder voor het kopen van Ripple kiezen.

Is beleggen in Ripple wel verstandig?

Ripple is eigelijk geen cryptocurrency, zo is ripple niet gedecentraliseerd zoals dat bij Litecoin wel het geval is. De ontwikkelaars en het team achter Ripple kunnen zo dus ook Ripple’s aanmaken. Ze hebben de mogelijkheid om de Ripple techniek compleet te veranderen als zij dat willen. Zo is Ripple ook niet open-source en is Ripple niet afhankelijk van een community.

Waar wordt de prijs van Ripple op gebaseerd?

Dat is eigelijk heel simpel maar toch ook heel moeilijk, de prijs en waarde van deze cryptomunt heeft te maken met het eeuwenoude vraag en aanbod. Stel dat er op de gehele markt maar 100 ripple’s beschikbaar zouden zijn, en deze allemaal in het bezit zouden zijn van 1 persoon – en dat de vraag hiernaar onwijs groot is. Dat zou betekenen dat de ze persoon in de positie is om zelf de prijs te beslissen van deze cryptomunt. Het antwoord is dus: vraag en aanbod.

Welke cryptocurrencies zijn nog meer populair

Er zijn een aantal cryptocurrencies wat erg populair zijn, vooral in het westen van Europa. Een aantal munten die naast Ripple ook populair zijn hebben we hieronder vermeld.

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Litecoin
  • NEM
  • Digital Cash (DASH)
  • Monero

Belangrijke tip!: Wanneer je begint met het handelen in cryptocurrency, is het van groot belang en zeer belangrijk dat je goed begrijpt in welke munt je aan het investeren bent. Probeer niet “geld te verdienen”, in de meeste gevallen gaat dat goed fout.