Mastomatic2
Image default
Computers / Open Source

Wat is de ideale anchortekst voor mijn website?

 

 

Anchorteksten spelen een zeer belangrijke rol binnen de optimalisatie van een website. Tegenwoordig draait het in linkbuilding niet alleen meer om alleen linkjuice en de website waarvan deze link afkomstig is, maar is de anchortekst minimaal net zo belangrijk geworden. Dit biedt Google namelijk extra context over wie jij bent en wat jij doet. Het is daardoor niet alleen belangrijk geworden waar je wordt genoemd, maar ook hoe je wordt benoemd. Hoe kom je er nou eigenlijk achter wat de ideale anchortekst voor jouw website is? En hoe zet je deze effectief in?

De ideale anchortekst bestaat niet

We zullen maar direct met de deur in huis vallen, maar de ideale anchortekst bestaat niet. Om goed te kunnen scoren in Google, is het namelijk niet alleen belangrijk om zoektermgerelateerde anchorteksten aan te maken, maar moet je juist letten op variatie. Een goed anchortekstprofiel moet namelijk uit de volgende onderdelen bestaan:

  • Merknaam

  • ‘ongeoptimaliseerde’ anchorteksten

  • Zoekwoordgerelateerde anchorteksten en variaties hierop

Allereerst is het belangrijk om een sterke merknaam te hebben. Google begint dit de laatste jaren steeds meer te waarderen. Het is namelijk niet alleen ‘natuurlijk’, maar zegt ook iets over wie de partij in kwestie is. Wanneer je een gevestigde merknaam hebt, zal dit je alleen maar op meer waardering van Google komen te staan. Buiten deze merknaam is het ook belangrijk om genoeg ongeoptimaliseerde anchorteksten te hebben. Hierbinnen kun je vervolgens gericht sturen met wel geoptimaliseerde anchorteksten.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een complexe zaak. Je kunt een eind komen met tools als Majestic of Moz, maar mocht je niet over voldoende kennis beschikken, is het dan ook aan te raden om linkbuilding uit te besteden aan een professional. Een partij die je hierin bij kan staan, is SAM Online Marketing. Lees via de link hierboven direct verder over wat ze voor je kunnen betekenen.