Mastomatic2
Image default
Computers / Open Source

Wees zeker, analyseer goed

Het aanschaffen van een licentie met betrekking tot je computer of laptop kan op vele soorten verschillende kanalen, maar welke aanbieder is hier nu daadwerkelijk geschikt voor? Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Toch kan je op een aantal vlakken een vergelijking maken waardoor het gemakkelijker wordt een legitieme aanbieder te onderscheiden van een mogelijke oplichter.

Analyseer goed

Wanneer je iets aan gaat schaffen is het altijd belangrijk dat je de website van tevoren goed analyseert. De website zegt vaak een hoop over de aanbieder en kan bedragen aan de keuze die jij maakt. Staan er bijvoorbeeld veel spelfouten op de websites of is de pagina bijvoorbeeld niet beveiligd dan kan dit veel zeggen over de aanbieder. Naast dat de pagina er wellicht gek uitziet moet je ook altijd rekening houden met de prijzen. Het kan een erg aantrekkelijke prijs zijn en dan kan je jezelf afvragen of dit wel klopt. Is het namelijk mogelijk dat tien bekende aanbieders een hogere prijs hanteren en deze aanbieder juist een lagere prijs? Je kan jezelf afvragen of die wel echt legitiem is. Want hoe is het mogelijk dat een minder bekende aanbieder hetzelfde product voor een veel lagere prijs aanbiedt dan een wel bekende aanbieder? Dit is een vraag die je jezelf altijd moet stellen.

Heeft de aanbieder alle licenties?

Naast dat je de website kan beoordelen op een aantal punten kan je ook kijken naar de licenties waar de aanbieder gebruik van maakt. Heeft de aanbieder bijvoorbeeld een geschikt structuur en een mogelijkheid om een contact formulier in te vullen? Dan weet dat de aanbieder waarde hecht aan zijn of haar klanten. Daarnaast kan je ook altijd alle gegevens controleren die de aanbieder op de website heeft staan. Hierbij kan je denken aan de vestigingsplaats of het KVK-nummer. Het lijkt soms behoorlijk wat moeite maar in de praktijk valt dit reuze mee. Daarnaast weet je hierdoor zeker dat je bij een legitieme aanbieder aanschaft. Je kunt er dus beter voor kiezen om voor de aankoop bij een bedrijf een lichte achtergrond check te doen dan je een kat in de zak koopt.

https://softwarelicense4u.com/