Mastomatic2
Image default
Computers / Open Source

Zelf je auto verkopen

Het verkopen van je auto is op verschillende manieren te doen. Daarbij kun je denken aan een gratis advertentie op de bekende advertentiesites zoals bijvoorbeeld Speurders. Omdat deze sites dagelijk bezocht worden, is de kans groot dat je wel een reactie ontvangt. Je kunt natuurlijk ook op meerdere paarden wedden en de auto tevens op andere manieren te koop zetten. Een verkoopbordje achter je raam plakken is daar een van.

Verschillende redenen

De reden om je auto te verkopen is voor iedereen weer verschillend. Voor de een zijn de kosten van de apk of het onderhoud te hoog. Een versleten koppeling kan je bijvoorbeeld snel 1000 euro kosten. De distributieriem moet bij veel auto’s om de 80.000 kilometer worden vervangen en dat kost ook snel 650 euro. Komt je auto niet door de apk omdat de remmen aan de voorkant vervangen moeten worden en er een stuk uitlaat defect is, dan zit je ook snel al boven de 1300 euro aan reparatiekosten. Een goede reden dus om je auto te verkopen.

 

Hoe je auto verkopen

Krijg je een auto van de zaak, dan kan je prive auto overbodig worden. Ook dat kan een reden zijn om hem te verkopen. Inruilen is dan niet aan de orde omdat je geen nieuwe terugkoopt. Je auto verkopen via een advertentiesite of autoveiling kan beide een goede optie zijn. Bij het verkopen via een advertentiesite krijg je te maken met particulieren en via een autoveiling met autobedrijven. Het verschil is dat particulieren de auto kopen als persoonlijk bezit en kritischer kijken. Autobedrijven zien de auto puur als handel en of er nu een kras of deuk aanwezig is, zal ze niet veel uitmaken.

 

Waar kopen de meeste particulieren hun auto

Particulieren kopen in de praktijk het meest hun auto bij een autobedrijf. De reden hiervan is omdat ze eventueel hun oude auto in kunnen ruilen, er service bij krijgen zoals een nieuwe apk of afleverbeurt, en dat er eventueel een financiering kan worden afgesloten. Ook zou je sneller naar een autobedrijf teruggaan als de auto toch niet helemaal in orde is, en dat doe je minder snel wanneer je hem van een particulier koopt. Ga je de auto zelf verkopen aan een bedrijf, dan ben je er sneller van af en heb je minder kans op onderhandelen.

 

https://autoverkopen24.wordpress.com/